Хризантема – рослина світлолюбна. У тіні кущі витягуються, втрачають форму, формують дрібні суцвіття. Тому краще висаджувати касетну розсаду на відкритих сонячних місцях.

Ростуть хризантеми на будь-яких садових грунтах із слабокислою або нейтральною реакцією. Гірше ростуть на кислих і важких вологих ґрунтах. Не переносять надмірної вологості  і підтоплення. Бідні грунти покращують при потребі внесенням торфу, органіки, крупнозернистого піску, компосту. Але пам’ятайте – перегодовування хризантеми не люблять.

Всі представлені на нашому сайті хризантеми вирощуються нами у відкритому грунті. Висаджують розсаду не раніше, ніж грунт прогріється до температури 10-15 * С і мине загроза весняних заморозків. Оптимальні терміни посадки для північних областей – з середини травня і весь червень до середини липня місяця.

Шаровидні сорти хризантем (мультифлору)  висаджують на відстані 60-70 см, щоб уникнути зрощення кущів і щоб кущі зберігали правильну форму кулі.

Також шаровидні сорти хризантем можна висаджувати в горщики і вирощувати як горшкову культуру, прикрашаючи ними подвір’я. Окрім шаровидних, в горшках  вирощують окремі сорти корейських ранніх низькорослих хризантем, таких як Ранковий Міраж, Оксамитовий сезон, Пісня Полонини

Сорти корейської садової хризантеми великоквіткової висаджують на відстані 40-60см,  в залежності від сорту і призначення.

Розсаду при посадці можна прищипують над 5-7 листом. Це потрібно робити для формування рослиною пишних кущів і активного відростання бічних пасинків.

Висаджувати касетну розсаду бажано у вечірній час або в похмуру погоду. Доглядати як за будь-якою розсадою до приживлення.

У процесі росту кущі підживлюють азотно-фосфорно-калійними добривами в співвідношенні приблизно 1: 1: 1,5. Можна використовувати добрива «Майстер», «Кеміра» – все за інструкцією на упаковці.

Щоб вибрати сорти хризантем та придбати саджанці, перейдіть в розділ ХРИЗАНТЕМА