Опис
Голубок – винний сорт винограду раннього терміну дозрівання, особливо цінний для північних областей Ураїни.
Шкірочка тонка, міцна. М’якоть соковита, сік інтенсивно забарвлений. Смак приємний, з тонами чорної смородини і маку.
Ягоди рано-дозрівають, дають інтенсивне рубінове забарвлення соку.
Осіннє забарвлення листя незвично гарне, винно-червоне, буде справжньою прикрасою виноградника.
Після достигання ягоди можуть довго висіти на кущі, не страчаючи своїх якостей, не хворіючи і не заізюмлюючись.
Виноград для столових вин збирають в третій декаді вересня, а міцних і десертних – в першій половині жовтня. Сила росту пагонів середня.
Урожайність досить висока.
У зв’язку з багатим вмістом дубильних і фарбувальних речовин сорт винограду Голубок використовують для купажних соків і вин. Рекомендується для приготування густозабарвлених столових, міцних і десертних вин.