КОРИСТЬ та ШКОДА виноградних кісточок

У наш час виноградарство набирає своєї актуальності, а виноград  користується стабільним попитом і популярністю. У їжу вживають не тільки плоди, а й листя рослини. В результаті наукових досліджень була виявлен унікальна користь виноградних кісточок, що зумовлено насамперед хімічним складом рослини.

Вчені прийшли до висновку, що хімічний склад виноградних кісточок є справжнісіньким природним джерелом вітамінів і незамінних для людського організму сполук. Хімічний склад виноградних кісточок містить велику кількість вітаміну групи Е. Токоферол відіграє важливу роль в життєво важливих процесах, які постійно відбуваються в організмі людини.

Користь виноградних кісточок

Користь виноградних кісточок пов’язана з високим вмістом вітаміну Е, а також таких біологічно активних сполук як кальцій і калій. Варто відзначити, що той чи інший вид виноградних кісточок буде виділятися своїм унікальним вітамінно-мінеральним складом. До слова, вид виноградних кісточок безпосередньо залежить від сорту рослини. Крім того, від виду залежить і калорійність виноградних кісточок.

Однак, варто зазначити, що середній рівень калорійності виноградних кісточок знаходиться на позначці в 63 Ккал, які містяться в 100 грамах продукту. Виноградні кісточки використовують для отримання цінного рослинного масла, а також борошна або виноградного порошку, який активно використовують в кондитерському виробництві, медицині та фармакології.

При регулярному вживанні в їжу винограду з кісточками організм людини буде захищений від стресів. Крім того, виноградні кісточки виступають як природний антиоксидант. Дослідники вважають, що виноградні кісточки благотворно впливають на організм людини, а також уповільнюють процеси старіння. Багато виробників вітамінів і біологічно активних добавок використовують екстракти, отримані на основі виноградних кісточок в процесі виробництва своєї продукції.

Шкода виноградних кісточок

Однак, окрім неоціненної користі, є інформація про наявність шкоди виноградних кісточок для деяких людей, так званих груп ризику. Медики радять не захоплюватися самолікуванням, і тим більше не поглинати виноградні кісточки у великих
кількостях. Справа в тому, що шкода виноградних кісточок може бути істотною і мати негативний вплив на людей, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Окрім того, вживання виноградних кісточок у великих кількостях може спровокувати апендицит.

Калорійність Виноградних кісточок 63 кКал.

Енергетична цінність продукту .  Виноградні кісточки (Співвідношення білків, жирів, вуглеводів):

Білки: 18 м (~ 72 ккал)
Жири: 10 м (~ 90 ккал)
Вуглеводи: 0 м (~ 0 кКал)